web analytics
Merhaba Avantajlı tatil paketlerini incelemek istermisin

Sevgi, hoşgörü ve güler yüz kenti Muğla

Akdeniz’in Ege ile kol kola girdiği bu memleket 1480 m uzunluğunda dantel gibi işlenmiş turkuaz koyları , kanyonları, mağaraları, aktiviteleri ve yemyeşil ormanlarıyla her yaştan misafirlerini yılın 12 ay’ı nitelikli konaklama tesisleri ile misafirlerini ağırlamak için sizleri beklemekte.

Muğla şehri

Muğla’nın merkezi Hisar dağı eteklerinde kurulmuş, Karadağ, Kızıldağ, Masa ve Hamursuz dağları arasında denizden 670 metre yükseklikte ova üzerinde yer almaktadır.

Muğla ilçelerinde gezinti yaparken Yatağanın, Milas’ın ve Fethiye’nin tarihi dokusu, Bodrum’un gece hayatı, Marmaris’in koyları, Köyceğiz’in yemyeşil mis kokulu narenciye bahçesi, Dalaman çayının raftingi, Kavaklıdere’nin doğal güzelliği, Datça’nın tertemiz havası, Fethiye Ölüdeniz’ in  Yamaç paraşütü, Ula’nın tarihi evleri, Dalyan İz tuzu plajında Caretta Caretta Kablumbağları ile Muğla’nın gizemli güzelliklerini yaz-kış keşfedeceksiniz.

Evleri ve Halk Oyunlarıyla ünlü Muğla

Karya Bölgesinin antik kenti Muğla, ‘’Hayat’’ olarak bilinen açık ön sofralar kuzulu kapı olarak adlandırılmış avlu girişleri, ocakları, bacaları, uzun ve geniş saçakları, özenle yapılmış tavan süslemeleri, ahşap işlemeli verandaları, duvarlara özenle gömülmüş dolap biçimindeki banyoları ile Muğla evleri Türk mimarisinde model oluşturmaktadır.

Muğla evleri Muğla zeybeği

Muğlanın halk oyunlarında ilk akla Zeybek ve Ormancı Türküsü gelmektedir. Erkek oyunlarında ise Muğla zeybeği, Kerimoğlu zeybeği, Harmandalı zeybeği Kadın oyunlarında ise Deniz’in üstü köpürür, Karyolamın demiri, Ferayi de Muğla da çalınan ve oynan diğer oyunladır.

Beyaz evleri ile Bodrum

Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin, Sanmaki sen geldiğin  gibi gideceksin ,Senden öncekilerde böyleydiler, Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler sözleriyle özetlemişti ‘’Halikarnas Balıkçısı’’ Cevat Şakir KABAAĞAÇLI .

Bodrum ve beyaz evler Bodrum barları

1980 ‘li yıllardan önce balıkçılık, narenciye ve süngercilik ile bilinen Bodrum şimdilerde ise Beyaz evleri, Gece hayatı, Deniz turizmi ile anılmaktadır. Bodrum ve Gümbet barlar sokağı sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin kalbi konumundadır.  Gezilip, görülmesi gereken yerleri ise  Bodrum kalesi, Sualtı arkeoloji müzesi, Güvercinlik, Torba, Yalıkavak, Turgutreis, Ortakent, Bitez gibi plajları ve Akavaryum adıylada bilinen  Adaboğazı adası tatilcilerin  en çok ziyarette bulunduğu yerlerdendir.

Rafting’in adresi Dalaman

Mavi ile Yeşilin kucaklaştığı dantel gibi özenle işlenmiş koyları ile Dalaman, 1990 yıllarından sonra rafting ile adını ülke turizminde duyurmaktadır. Farklı tatil konsepti arayanlara termal kaynakları ve mavi yolculuğun uğrak yerleri olarak hizmet vermektedir. Yat turizmi için cazibe merkezi olan, ülkemizde görülmesi gereken  Dalamanın koyları ( Hummalı, Geren yatağı, Cemile, Göbün, Merdivenli, Kurşunlu, Hamam, Sarsala, Saralıbük) eski limanlar olmasından dolayı günümüzde hala eski çağların izlerini bulabilirsiniz.

Dalaman Koyları Dalaman Rafting

Dünyada yetişme alanı çok az olan ekonomik ve değeri yüksek olan  Sığla ( Günlük) ağacı Dalaman’da yetişmektedir. Fethiye ve Marmarise en yakın konumda yer alan Dalaman İlçesinde bulunan Dalaman Hava Alanı yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlere hizmet vermektedir.

Badem’in Merkezi Datça

Gözlerden uzak tertemiz havası ve denizi ile Datça adını ünlü Bademi ile duyurmuştur. Knidos’un bir tıp merkezi olmasıyla buranın özelliği daha da ortaya çıkmaktadır.Türkiye’nin en lezzetli Bademi burada yetişmektedir.

Datca evleri Datça bademi

En fazla iki katlı olan evlerde  taş işçiliğinin inceliklerini görebilirsiniz. Dar sokaklarında, Begonvil çiçekleri ile kaplı evleri Datça’ya ayrı güzellik katmaktadır. Fazlasıyla arkeolojik kalıntılar bulunduran Datça yarımadası önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan en önemlisi ise Knidos antik kentidir. 28 adet kilise bulunan yarımada’da Datya ve Reşadiye mahalleri ilçede görülmesi gereken kentsel sit alanlarıdır.

Adrenalin ve Macera arayanlar Fethiye’de

Fethiye denilince ilk akla gelen Ölüdeniz misafirlerini turkuaz denizi, bembeyaz kumsalı, yemyeşil doğası ve rengarenk yamaç paraşütleri ile karşılamaktadır. Adını ilk  Türk pilot Fethi Bey’den alan Fethiye şehrinin altında Telmessos antik kenti kalıntıları bulunmaktadır.

G0108430-_new-Large (1) Kayköy

Fethiye’de gezilip, görülmesi gereken yerler Ölüdeniz, Kayaköy, Saklıkent, Kelebekler vadisi, Telmessos antik kenti, Fethiye arkeoloji müzesi, Kaya mezarları, Kadyanda. Yapılması gerek aktiviteler ise Likya yolunda yürüyüş, Ölüdeniz de 12 ay yapılabilen Yamaç paraşütü, Saklıkent turu, Dalış, Tekne turu,  Su kayagı, Parasailing.

Yaylası ve Magarasıyla Kavaklıdere

Bahar ve yaz aylarında daha çok doğa severleri ve spor külüplerini agırlayan Yerküpe Magarası dinlenme alanı olarak düzenlenmiştir.  Tarihi Hyllarima, Kyon(Çamlıbel) tiyatrosu gezilebilecek yerledir. 

Muğla Kavaklıdere Kavaklıdere Yerküpe Mağarası

Dağlık bölgeye yerleşmiş olan  ilçenin hayvancılık, mermercilik, el sanatlarının yanında en önemli geçim kaynağı bakırcılıktır. Kavaklıdere ziyaretinizde sevdiklerinize bakır hediyeler alabilirsiniz.

Tarih ve Doğasıyla Köyceğiz

Türkiye’nin narenciye deposu konumundaki Köyceğiz, Sandıras dağında bulunan Gökçeova göleti, Ağva yaylası, Sultaniye kaplıcalarında bulunan kükürt havuzları, Kaunos harabeleri ve Turislerin en çok ziyaret ettiği Dalyan ile misafirlerini kendine hayran bırakmaktadır.

Köycegiz Köyceğiz Sıgla Ağacı Ormanı

Sığla(Günlük) ağacı Dünyada iki yerde orman halinde bulunur ülkemizde ise Köyceğiz bu konuda oldukça önemlidir. 52 Km uzunluğunda olan Köyceğiz gölünde kano ve kürek sporunun yanında öglenden sonraları başlayan meltem rüzgarıyla’da surf ve yelken sporu yapmak mümkün. Ekinciğin uzun  plajı ise sessizlik ve huzuru arayanlar için ideal bir koydur.

Turistlerin uğrak yerlerinden Marmaris

Uzun sahil şeridi, ünlü plajları, yemyeşil doğasıyla Marmaris yeşilin ve mavinin tüm tonlarını görebileceğiniz ender yerlerden biridir. Yat turiziminde de önemli bir yere sahip Marmaris yat limanı Türkiye’nin en büyük yat marinası konumundadır. Gece hayatı ile de adından bahsettiren Marmaris barlar sokağında sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. İlk adı Fiskos olan Marmaris’in çevresini gezerken Karia, Rodos, Mısır, İon, Asus, Makedon, Suriye, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin kalıtınlarını ve izlerini görebilirsiniz. 

Marmaris marmaris-gece-hayatı

Gezilip, görülecek yerler arasında bölge de Kleopatra plajı, Kızkumu plajı, Bozburun, Barlar sokagı, İçmeler ve Turunç tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerdir. Amos tiyatrosu, Marmaris kalesi, Nimara Mağarasını ziyaret edebilirsiniz. Yaz aylarında düzenli olarak Rodos adasına düzenli sefer düzenlenmektedir. Tatiliniz esnasında Dalış, Tekne turu, Jeep safari gibi aktiviteteleride yapabilirsiniz.

Tarihi yapıtların buluştuğu şehir Menteşe

Osmanlı döneminde Rumların ve Türklerin iç içe dostça yaşadığı 1924 mübadelesi ile Rumların göç etmesiyle yaşamın bozulmadan sürdüğü Menteşe de Selçuklular, Bizanslılar, Menteşeoğulları hüküm sürmesinden sonra Osmanlı topraklarına katılmıştır. Muğla’nın merkez ilçesi Kentsel sit alanı konumundadır.

Menteşe tarihi ev Muğla Menteşe Ulu camii

Bölgede bulunan 170’e yakın sivil mimarlık yapısı, 100’e yakın sokak, Saatli kule, Yarım han, Yağcılar Hanı, Vakıflar hanı, Apostal hanı, Özbekler evi, Hacıkadı evi, Kurşunlu hanı, Pazar yeri camisi, Şahidi camisi, Şeyh camisi, Menteşe ulu camii, Şemsi ana mezarı da bölgenin en önemli değerleridir. Ekşili döş dolması, keşkek yöresel yemekleridir. Gökova körfezinde vazgeçemeyeceğiniz güzellikte bulunan Akbük koyu sessiz, sakin ve huzurlu yer arayanlar için ideal bir yerdir.

Dünyaca ünlü halılarıyla Milas

İlk adı Karia kenti Mylasa’dan gelen Milas ilçesinde tarihte irili ufaklı 27 tane Antik kent kurulmuştur. Hal böyle olunca bir çok tarihi yapılarıda bünyesinde bulunmaktadır. Milas da Zeus Kario Tapınağı, Milas Müzesi, Uyku vadisi ve Gökçeler mağarası, Baltakapı, Gümüşkesen anıtı, Firuz ağa camii, Çöllüoğlu hanı, Ulu camii, Belen camii, Kurşunlu camii, Abdülfettah camii, Beçin kalesi, Bey konağı, Kızılhan, Yelli camii ve medresesi, Karapaşa mederesesi, Labraunda, Gölkaya yediler manastırı, Berçin kalesi, Euromos’u ziyaret edebilirsiniz.

Milas halısı dokuma Milas Bafa gölü

Kuş gözlemini veya balık tutmayı seviyorsanız Bafa Gölü Milli Parkını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Yelken sporu sevenler için Güllük körfezi ile sakin bir tatil geçirirken yamaç paraşütü ile uçmak isteyenlerin tercihi Ören plajıdır. Milas halısının dokunduğu Bozalan köyünde yörük kültünün izlerini bulabilirsiniz. Milas halısının özelliği yüne yün, çift düğüm tekniği ve kök boya kullanılarak yüzyıllardan beri yapılan dokunan bir halıdır. Milas halısında kullanılan desenlerin ( Yılanlı Milas, Ladik lalesi, Ada Milas, Eli belinde, Yamuk testere, Kaz ayağı, Hayat ağacı, Köpek izi) adı gelişi güzel konmamıştır. Her desenin kendine göre anlamı bulunmaktadır. Milaslı kadınların günlerce sabırla dokuğu halılar onların aynı zamanda dert ortağı. Halılara dokudukları desenlerde onların mutlu, hüzünlü, sevdalı, kederli olduklarını anlayabilirsiniz.

Caretta Carettaların Dünyası Ortaca

Adını Caretta Caretta deniz kablumbaları ile duyuran Dalyan ve Sarıgerme gibi önemli turizm merkezleri Ortaca sınırlarında yer almaktadır. Tarım, narenciye, turizm ve ticaret ile Akdeniz’e en yakın ilçe olmasının özelliğiyle hızla gelişmektedir. İztuzu plajı yer yıl yüzlerce tatilciye ağırlamaktadır.

Ortaca Dalyan Carettta Caretta

Plajın en büyük özelliği ise Dünya da doğallığını koruyan ikinci plaj olma özelliği, caretta carettaların yumurtalarını bırakması ve bir tarafı tatlı bir tarafı tuzlu Akdeniz olan kumsalının benzerinin olmamasıdır. Gezilip görülecek yerleri 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarfından yaptırılan tarihi Atatürk Köprüsü, Aşı koyu, Pisilis antik kenti, Turistik tesislerin bulunduğu Sarıgerme plajı, Kargıcak koyu

Saklıkent Doğal Güzelliği ile Seydikemer

2012 yılında TBMM de kabul edilen kanun ile Kemer köyünün adı değiştirilerek Seydikemer ilçesi olmuştur. Tarım, turizm, tarih açısından oldukça zengin olan Seydikemer ilçesi doğal güzellikleride bünyesinde bulundurmaktadır.  

Tlos Saklıkent-Kanyonu

Likya’nın öenmli yerleşimlerinden Tlos, Unesco Dünya kültür mirası Letoon kutsal alanı, Araxa, Oinanda, Balboura tiyatrosu, Sidyma Pınara bölgenin tarihi değerleridir. Saklıkent Milli parkında oldukça dik yamaçlara sahip ve vadi içine doğru uzanan Saklıkent Kanyonu buz gibi suyuyla, Yakapark gibi doğal güzellikleriyle Fethiye’ye gelen tatilcileri ağırlamakta.

Kite Surf Merkezi ile Ula

Türkiye’de kişi başına en fazla bisiklet düşen Ula ilçesinin % 65’i ormanlarla kaplıdır. Önemli kuş alanı statüsüne sahip Gökova Ovası gözlemlenebilen kuş türleri açısından oldukça zengindir. Doğal Sit Alanı kuşların kışlaması ve yuvalaması için çok önemlidir. Ula’nın Akyaka beldesi ise 6 ay boyunca batıdan sahile doğru esen 3-6 bfr sabit rüzgarı ile Türkiye de hızla gelişen Kite Surf ( Uçurtma Sörfü) merkezi konumundadır. Kite Surf öğrenmek isteyenlere Akyaka tüm imkanları sunmaktadır.

Ula-Bisiklet Ula Akyaka Kite Surf

Akyaka deniz faunası açısından oldukça zengindir.  Akdeniz foku, Kum köpekbalığı, Yunuslar ve Su samuru ile Akyaka faunasının önemini bir kez daha ön olana çıkmaktadır. Akyaka tatilinizde  tarihi Kedrai Tiyatro, İdyma Kaya Mezarları Thera ( Okkataş ) Antik Kenti , Sedir Adasını gezip görebilirsiniz. Azmak deresinin yanı başında bulunan Cafelerde küçük mola verdiğiniz de ördekleri izleyerek çay keyfi yapabilirsiniz.

Türkiye’nin Mermer Deposu Yatağan

Ülkemizin mermer ihtiyacının % 60’şını karşılayan Yatağan Mermer rezervleri Türkiye’den 63 ülkeye ihraç edilmektedir. Yatağan mermerinin en büyük özelliği ise kaliteli bol kristalli ve cila tutan mermer olmasıdır. Yatağan gezinizde tarihi açıdan zengin olan yöre aynı zamanda Karia bölgesinin en önemli yerleşim alanıdır.

Yatagan Tarihi Yatagan Mermeri

Yatağan da gezinti yaparken günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış Stratonikeia Tiyatrosu, Hakate Tapınağı, Yatağan Kaya Kilisesi, Panamara Antik Kenti ziyaret edebilir ve Bozüyük mahallesinde bulunan 800 yıllık anıt çınar ağacını görebilirsiniz.