15:44’te merkez üssü Ölüdeniz olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırmalararı Enstitüsü’nün verdiği bilgiye göre 15:44’te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,0 derinliği 19,6 kilometre olarak hesaplandı. İlk anda büyüklüğü 6,1 olarak açıklayan Kandilli, depremden yarım saat sonra 6,0 olarak revize etti.
6 YARALI VAR
Deprem, Muğla başta olmak üzere İzmir, Konya, Antalya, Isparta ve Denizli’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ta Lefkoşa ve Girne’den de hissedildi.
6,0’lık sarsıntının ardından 4,3, 4,9, 4,7, 3,6, 3,3 ve 3,7’lik artçı sarsıntılar kaydedildi.
Deprem özellikle yüksek katlarda daha şiddetli hissedildi. İlk belirlemelere göre Fethiye ve Marmaris’te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtildi. Gelen bilgilere göre evlerin içindeki televizyonlar, saksılar ve büyük eşyalar devrildi. Paniğe kapılarak pencereden atlayan veya kalp krizi geçiren 6 vatandaş, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
UYARI GİBİ
Son 24 saatte Ege’de 42 deprem kaydedildi. Bunun 16’sı da Muğla’daydı. Muğla dün de 17:33’te 4,2 ile sarsılmıştı.
Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu, Fethiye faylarının tarih boyunca aktif olduğunu hatırlatarak “Son zamanlarda Ege kıyılarının aktif hale gelebileceği konusunda uyarmıştık” dedi.
Gündoğdu, “Ege kıyılarında, Girit yayı üzerinde çok büyük depremler olması şaşırtıcı olmaz. Ege şu an sanıldığından çok daha fazla aktif ve büyük depremler yaratma potansiyeline sahip” diye konuştu.
İTÜ öğretim üyesi Okan Tüysüz ise şunları söyledi
“Ege gerilme bölgesi. Geçmişte 7,2’lere kadar ulaşan depremler var. Rodos’tan başlayıp Fethiye’ye kadar uzanan denizde bir fay var. Ege bölgesinin yapısı içinde olağan karşılanması gereken bir deprem”